Новини

22.10.2021
Отличиха участниците в конкурса „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“
В рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата се проведе "Изкуството като мечта и мечтите в изкуството" - младежка сцена за млади таланти в сферата на изкуствата. Заради усложнената епидемична обстановка в страната конкурсът се проведе онлайн. В него участваха ученици от специализирани паралелки по музика, изобразително изкуство и хореография.
 
20.10.2021
Заповед № 2629 от 20.10.2021 г. на ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков
НАРЕЖДАМ: I. Въвеждам временни противоепидемични мерки в Югозападния университет „Неофит Рилски“, считано от 21.10.2021 година. 1. Преустановява се присъствено провеждане на учебните занятия. 2. Преустановява се провеждането на: а) конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпити и други мероприятия с такъв характер; б) всички масови мероприятия – музикални, фестивали и други с такъв характер; в) колективни спортове на закрито, с изключение на тренировки и състезания за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации.
 
20.10.2021
С кръгла маса отбелязаха 30-годишния юбилей на специалност „Психология“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Кръгла маса „30 години специалност „Психология“ се проведе днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Форумът е част от събитията, посветени на 45-годишнината от създаването на университета и 30-годишнината на специалността. Събитието бе открито от декана на Философския факултет проф. д-р Борис Манов.
 
20.10.2021
Обучителен семинар за корпоративната социална отговорност проведе Стопанският факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“
Студенти и преподаватели от Стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ се включиха в обучителен семинар на тема „Корпоративна социална отговорност: иновативeн инструмент за устойчиво корпоративно развитие“.
 
20.10.2021
„Фолклорна разходка“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Студенти от класа на доц. д-р Бинка Добрева, гл.ас. д-р Мариана Манолева и гл. ас. д-р Валери Димчев представиха концерт „Фолклорна разходка“. Събитието е част от Националния студентски фестивал на изкуствата, който е посветен на 45-годишнината от създаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“
 
20.10.2021
Фотоизложба „Култът към скалата в Балкано-Анатолийския регион през античността“ бе открита в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита фотоизложба „Култът към скалата в Балкано-Анатолийския регион през античността“. Събитието е част от Националния студентски фестивал на изкуствата, който е посветен на 45-годишнината от основаването на ЮЗУ „Неофит Рилски“.
 
19.10.2021
Студенти от шест университета представиха 107 творби в национална онлайн изложба
Национална изложба конкурс с творби на студенти от шест университета бе открита днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието е част от Националния студентски фестивал на изкуствата, който е посветен на 45-годишнината от създаването на университета.
 
19.10.2021
Със забавен шоу спектакъл бе открит Националният студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“
С шоу спектакъла „Лицата на таланта“ бе поставено началото на четиринадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата.
 

Обявен е допълнителен прием за незаети места за обучение в ОКС "Бакалавър", за повече информация - 073588546 и 0886/700885

 

Затвори