ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ СТУДЕНТИ!
От 29.07.2019 г. до 23.08.2019 г. преподавателите и служителите в Югозападния университет "Неофит Рилски" са в платен годишен отпуск.
Инспекторите от учебните отдели на факултетите ще бъдат дежурни за справки и издаване на документи на 07.08.2019 г. (сряда) и на 16.08.2019 г. (петък), във времето от 9.30 ч. до 12.00 ч., за всеки от дните.

Новини

11.07.2019
Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ с множество награди от международен фестивал
За поредна година студентите от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф. д.изк. Анелия Янева, представиха отлично Югозападния университет "Неофит Рилски" на Международния младежки фестивал на изкуствата "Музите – 2019", който се проведе в Созопол.
 
28.06.2019
Докторант от Философския факултет издаде първата си книга
Докторантът по социална философия в Югозападния университет „Неофит Рилски“ Николай Ценков издаде първата си книга. Печатното издание носи заглавието „Човекът, който продаде морето“ и включва дванадесет истории, случили се в различно време и на различно място. Голяма част от сюжетите са по действителни събития, разказани през гранични човешки ситуации.
 
27.06.2019
Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков и омбудсманът на България Мая Манолова подписаха споразумение за сътрудничество
Омбудсманът на България Мая Манолова бе на посещение в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Тя се срещна с ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков. Двамата подписаха споразумение за сътрудничество за организиране и провеждане на студентски стажове в институцията на обществения посредник.
 
27.06.2019
Учени от 13 държави участваха в Осмата международна конференция на Природо-математическия факултет
Над 300 учени от 13 държави се включиха в Осмата международна конференция "Съвременни тенденции в науката" (FMNS-2019), организирана от Природо-математическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски".
 
21.06.2019
Професор от Турция изнесе лекция пред наши студенти и преподаватели
В рамките на пет дни по линия на програма „Еразъм+“ в катедра „Кинезитерапия“ към Факултета по обществено здраве, здравни грижи и спорт гостува проф. Дефне Кая от университета „Ускудар” , гр. Истанбул, Турция.
 
21.06.2019
Седма международна научна конференция „Съвременното образование - условия, предизвикателства и перспективи“
Факултетът по педагогика бе организатор на Седмата международна научна конференция „Съвременното образование – условия, предизвикателства и перспективи“. В конференцията участваха над 100 учени, докторанти и постдокторанти, директори и учители от България, Русия, Северна Македония, Сърбия, Гърция, Хърватия, Израел и Дагестан.
 
19.06.2019
Професор от Румъния изнесе лекция пред студенти от катедра „История“
Проф. Петронел Захариук, декан на Историческия факултет на университета "Йоан Александру Куза" в Яш, Румъния, гостува в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Посещението му бе по линия на програма „Еразъм+“.
 
17.06.2019
ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе домакин на XXVIII Международна конференция за млади учени
Конференцията бе открита от заместник-ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Георги Апостолов, който поднесе поздравителен адрес към младите учени от името на ректорското ръководство.