Новини

26.10.2020
Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ впечатлиха зрителите с 27 авторски хореографии
Танцов спектакъл „Между кан-кан и сиртаки“ представиха студентите от първи, втори и трети курс на специалност „Съвременна хореография“. Младите таланти показаха свои авторски хореографии в различни стилове.
 
26.10.2020
Над 100 участници показаха талант в конкурса „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“
В рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата се проведе онлайн конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“ – младежка сцена за млади таланти в сферата на изкуствата, организиран от Югозападния университет „Неофит Рилски“.
 
23.10.2020
Преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в престижна международна конференция
Над 20 преподаватели от Стопанския факултет и Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ взеха участие в 20-тото издание на Международната научна конференция „Глобализацията и нейните социо-икономически последици” (The 20th International Conference Globalization and Its Socio-Economic Consequences), организирана от Университета в Жилина, Словакия.
 
22.10.2020
Проф. Лилия Илиева изнесе публична лекция в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Лилия Илиева изнесе публична лекция на тема „Неосветените български приноси за културата на Европа от края на ХVІ до началото на ХVІІІ век“. Събитието е своеобразен завършек на дейностите по ръководения от нея проект „Гутенберговата революция и българите“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ – МОН.
 
21.10.2020
Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представиха „Фолклорна разходка“
Студенти от класа на доц. д-р Бинка Добрева, гл.ас. д-р Мариана Манолева и гл. ас. д-р Валери Димчев представиха концерт „Фолклорна разходка“. Събитието, част от Националния студентски фестивал на изкуствата, бе открито от артистичния директор на фестивала проф. д-р Емил Куков. Приветствия към участниците в концерта отправи и доц. д-р Бинка Добрева.
 
21.10.2020
„Мегалитните светилища през очите на боговете" представиха в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Фотоизложба „Мегалитните светилища през очите на боговете" бе открита днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието, организирано от Университетския научноизследователски център за древни европейски и източносредиземноморски култури, е част от програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата.
 
20.10.2020
Студенти от четири университета представиха творбите си във виртуална изложба
Изложба конкурс с творби на студенти от четири университета бе открита днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието, което е част от Националния студентски фестивал на изкуствата, се проведе онлайн.
 
20.10.2020
С шоу спектакъл бе открит Националният студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“
С шоу спектакъла „Магията на изкуствата“ стартира тринадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Събитието бе открито от артистичния директор на фестивала проф. д-р Емил Куков.