Важно за кандидат-студенти!

На 24 юни (неделя) и 1 юли (неделя) няма да се провеждат електронни изпити, а на 23 юни (събота) и 30 юни (събота) те ще се проведат само от 11.00 часа.

Новини

12.06.2018
Преподаватели от Правно-историческия факултет изнесоха лекции в Полша
Работната програма бе наситена с обмяна на информация с представители на международния отдел във връзка с бъдещето развитие на сътрудничеството между ЮЗУ „Неофит Рилски”, гр. Благоевград и Природо-хуманитарния университет в гр. Шедълце, Полша.
 
11.06.2018
Проф. д-р Георги Апостолов е сред организаторите на Европейска кръгла маса в Брюксел
На кръглата маса ще бъдат представени и резултатите от мащабно европейско изследване, проведено включително и в България от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и ПУ „Паисий Хилендарски“.
 
11.06.2018
Студенти и докторанти от Стопанския факултет с награди от националния конкурс „Млад икономист"
Студенти и докторанти от Стопанския факултет към Югозападния университет "Неофит Рилски" заеха призови места на Четиринадесетия национален конкурс „Млад икономист – 2018"
 
06.06.2018
В ЮЗУ „Неофит Рилски“ бяха обсъдени трите нови законопроекта за движение по пътищата
Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе домакин на обществено обсъждане на тема „Нови правила за движение по пътищата – предизвикателства и решения“. На срещата бяха обсъдени трите законопроекта в сферата на пътната безопасност, които са публикувани на официалната уеб-страница на Министерството на вътрешните работи. Първият е за движението по пътищата, вторият – за водачите, а третият ще регламентира изискванията и стандартите, на които трябва да отговарят пътните превозни средства.
 
01.06.2018
Първа самостоятелна изложба на студент от Югозападния университет „Неофит Рилски“
В рамките на три дни в Галерия ИНТРО, София беше представена първата самостоятелна изложба на Албена Лимони и Костадин Кокаланов „Знак и змей“.
 
01.06.2018
Студентка от ЮЗУ „Неофит Рилски“ с втора награда от национален конкурс
Тази година в конкурса участваха 20 студенти от пет университета: ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Нов български университет. Те представиха разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма.
 
31.05.2018
Регионален форум по водородни технологии „Код:Водород” се проведе в Благоевград
Днес в Благоевград се проведе първия Регионален форум по водородни технологии. Среща-дискусия, постери, образователни клипове и филми, демонстрационно шофиране на автомобил изцяло работещ с водородно гориво – Toyota Mirai бяха само част от богатата програма на форума.
 
23.05.2018
Остава една седмица до началото на Регионалния форум по водородни технологии „Код:Водород”
Събитието ще стартира в 12:00 ч. пред зала „22 септември”. Инициативата е по повод десетата годишнина на съвместното предприятие „Горивни клетки и водород” (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking) и ще даде възможност на участниците да научат повече за предимствата на горивните клетки и водородните технологии, за визията на Европейския съюз по отношение на водородните технологии.