На 1 декември младите хора и общността в Благоевград ще се включат в националната АНТИСПИН кампания, която тази година преминава под мотото "Бъди в час!". По този повод на 30 ноември от 13:30 часа в зала 101 на Община Благоевград ще бъде дадена специална пресконференция.

Световния ден за борба със СПИН ще бъде отбелязан със следните събития:

Между 11:00 и 12:00 часа от Учебен корпус 1 на ЮЗУ "Неофит Рилски", общежитията на Американския университет и площад "Гоце Делчев" ще тръгне шествие от студенти и ученици, които ще носят червена лента. Трите лъча ще се съберат в 12:30 часа пред зала "22 септември", където от трите ленти ще бъде оформен символът на кампанията - червената панделка.

Веднага след това на същото място ще започне концерт с участието на младежките групи от Благоевград CHAINS и NLD.

От 19:30 часа в зала "Аудиториум" на Новата административна сграда на Американския университет ще се проведе викторина по проблемите на ХИВ/СПИН. В нея участие ще вземат преподаватели и студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски" и Американския университет.

Организатори на кампанията са Община Благоевград, РИОКОЗ - Благоевград, Студентско правителство към Правно-историческия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски", Американски университет в България, Студентски съвет на ЮЗУ "Неофит Рилски", Студентско правителство към Стопанския факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски", Информационен център за психично здраве - Благоевград, сдружение "Адаптация", Младежки червен кръст и Детски парламент - Благоевград.

Последна промяна: 2016-03-18