Националното представителство на студентските съвети стартира процедура за прием на кандидатури в конкурса "Носители на просвета" за 2019 година. Националният приз "Носители на просвета" е учреден през 2013 година и има идеята да отличи добрите практики и заслужили имена в сферата на културната, академичната и научната дейност (от студентските среди, но и не само). Конкурсът цели да отличи и даде гласност на вдъхновяващи идеи и хора около нас, които твърде често остават извън фокуса на общественото внимание.

Организатор на конкурса е Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Участие могат да вземат всички студенти, които се обучават в бакалавърска или магистърска програма в университети в страната или чужбина. В отделни случаи могат да бъдат допуснати и материали на ученици (в 11-ти/12-ти клас) или наскоро завършили студенти. В събитието могат да бъдат номинирани и преподаватели, които имат принос в съответните категории.

Категориите на конкурса са общо пет:
- снимка;
- кратко есе (до три страници); номинация на личност от българската културна, образователна или научна общност;
- кратък текст за добра практика или идея за такава практика в сферата на културата, образованието или науката;
- кратко съобщение до 280 знака в социалните мрежи Twitter или Facebook.

Организаторите уточняват, че тезите и номинациите могат да бъдат записани като видеоклип с продължителност до три минути. Всички материали трябва да се изпратят на адрес: nositeli@npss.bg до 25 април 2019 г.

Победителите във всички категории ще бъдат определени от жури, сформирано от представители на студентските съвети, академичната общност и организации-партньори на НПСС.

Повече информация може да получите ТУК

Последна промяна: 2019-04-04