Посланикът на Република Ирландия Негово Превъзходителство Майкъл Форбс посети Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Той се срещна с ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков и заместник-ректорите проф. д-р Антони Стоилов и доц. д-р Георги Апостолов.

На срещата бяха обсъдени дългогодишното сътрудничество и добрите отношения на Югозападния университет с университети в Ирландия, като университета в Лимерик и университета "Тринити Колидж" в Дъблин. Дискутирани бяха и възможностите за разширяване и задълбочаване на партньорството чрез включване на нови предметни области.

Посланикът изрази задоволството си от установените трайни взаимоотношения и увери ръководството на Югозападния университет "Неофит Рилски" в пълната си подкрепа и готовността да съдейства на университета.

Н.Пр. Майкъл Форбс бе впечатлен от материалната база, с която разполага ЮЗУ "Неофит Рилски", разнообразието от образователни програми, които предлага университетът и постиженията на студентите и преподавателите.