Студентският фолклорен ансамбъл към Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски" с ръководител доц. Георги Гаров беше гост и единствен представител на България в престижния XII Балкански фолклорен танцов фестивал в Измир, Турция.

Събитието се организира под патронажа на кмета на Община Измир. В него участваха танцови състави от 12 държави. Ансамбълът получи признание за високото си майсторство. В рамките на фестивала се проведе международен симпозиум - "Културното развитие на фолклорните танцови фестивали и устойчивостта на традицията", в който специалисти от Европа и Америка обмениха идеи и опит.

Специален гост на форума бе доц. д-р Иванка Влаева. Тя, като член на международната редколегия, представи също публикувания от университетско издателство "Неофит Рилски" сборник "Music and Dance in Southeastern Europe: Myth, Ritual, post-1989, audiovisual ethnographies". В него са събрани изследвания на 42 международно признати учени участници в Петия международен симпозиум на ИГ на ICTM за музика и танц в Югоизточна Европа, на който университетът беше домакин през 2016 г.

Снимки от събитието...