Десетки студенти, преподаватели и гости се включиха в Китайския пролетен фестивал, организиран от Филологическия факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски". Фестивалът е част от серията китайски инициативи, организирани от факултета.

Церемонията на китайския празник бе водена от Ма Даоюен - преподавател по китайски език в Югозападния университет. Тя, съвместно с китайски и български студенти, подготви интересна програма, с която бе отбелязано началото на Годината на червения петел.

Студентите посрещнаха гостите с китайски чай, рецитираха китайски поеми, направиха демонстрация на традиционни китайски танци и бойни изкуства, приготвиха вкусни традиционни китайски ястия.

Сред присъстващите на събитието бе и деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Панайотова. Тя подчерта, че има голям интерес към  безплатните курсовете по китайски език, организирани от университета. Проф. д-р Панайотова отбеляза, че в ЮЗУ "Неофит Рилски" предстои да бъде открита китайска стая "Конфуций", в която студентите ще се запознаят с китайския език, култура и изкуство.

Снимки...