Министърът на туризма Николина Ангелкова посети днес Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Тя бе посрещната от ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков и декана на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров. След срещата си с ръководството на университета Николина Ангелкова изнесе лекция пред студенти и преподаватели от специалност "Туризъм".

"Туристическият сектор има нужда от млади и подготвени хора като вас. Това е единственият сектор, в който няма безработица. За нас е важно да се реализирате в България", с тези думи министър Ангелкова се обърна към студентите от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Подготвените от министерството промени в нормативната уредба, касаеща развитието на туристическата индустрия в страната, възможностите за реализация на българския туристически продукт на нови международни пазари, политиката и конкретните усилия на Министерството на туризма в тази насока, функциите и ролята на новосъздадения Междуведомствен съвет за кадрите в туризма бяха част от темите, които министър Ангелкова коментира пред студенти и преподаватели в Югозападния университет. Особено внимание бе обърнато на усилията, които Министерство на туризма полага за националната туристическа реклама на туристическа дестинация България.

Специален гост на публичната лекция бе заместник-председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Даниела Савеклиева.

"Поздравявам ви, че сте избрали да се обучавате в Югозападния университет "Неофит Рилски". Аз също съм завършила този университет и се гордея с това. Това, което научих тук беше най-голямото ми богатство", каза пред студентите в ЮЗУ "Неофит Рилски" народният представител Даниела Савеклиева. Тя изрази увереност, че възпитаниците на Югозападния университет имат много възможности пред себе си.

Снимки...