Студенти и докторанти от Стопанския факултет  към Югозападния университет "Неофит Рилски" заеха призови места на Четиринадесетия национален конкурс "Млад икономист - 2018", организиран от Съюза на икономистите в България (СИБ). Темата на конкурса е "Регионалните диспропорции в съвременна България: икономически, социални и демографски предизвикателства".

Светлана Тимофеева, докторант в катедра "Мениджмънт и маркетинг" зае трето място в категория "Докторанти".

Калина Дурова, докторант в катедра "Финанси и отчетност" получи специалната награда на Асоциацията на индустриалния капитал в България за разработка с висока практико-приложна стойност.

Невсе Арнауд, студент в специалност "Счетоводство и контрол", катедра "Финанси и отчетност" получи специалната награда на Холдинг "Стара планина" в категория "Студенти".

Радостина Юлева, студент от специалност "Бизнес администрация", катедра "Мениджмънт и маркетинг" получи грамота за успешно представяне в конкурса.

Националният конкурс "Млад икономист" се провежда ежегодно под надслов "Гласът на младите за силна икономика" с участието на ученици, студенти, докторанти и асистенти в български и европейски университети, както и на млади предприемачи до 29-годишна възраст. Оценката на разработките се извършва от компетентно жури, включващо утвърдени университетски преподаватели и експерти в тематичната област.

Председател на националното жури за провеждане на конкурса през 2018 г. е проф. д-р ик. н. Нено Павлов, зам.-председател на УС на СИБ, а специален гост на церемонията по връчването на наградите беше бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев.

Снимки...