За поредна година студентите от специалност "Съвременна хореография", под ръководството на проф. д.изк. Анелия Янева, представиха отлично Югозападния университет "Неофит Рилски" на Международния младежки фестивал на изкуствата "Музите - 2019", който се проведе в Созопол.

В тазгодишното издание възпитаниците на Факултета по изкуствата показаха не само танцовите си умения, но и как като ръководители на школи, преподаватели и хореографи са възпитали своите последователи в сферата на съвременната хореография.

Второкурсничката Анна Николова и ръководената от нея група "Dancing Heart" - София получиха първа награда в категория "Улични танци". Хореографиите на Анна бяха удостоени и с диплом за най-добра хореографска композиция за танца "The treasure" и диплом за иновативен танц за изпълнението й "Our Way". Анна Николова получи и диплом за високи професионални успехи и принос за фестивала "Музите".

С две награди от фестивала се завърна и второкурсничката Тоника Тодорова. Тя бе отличена с диплом за високи професионални успехи и принос за фестивала "Музите" и с трето място в категория "Улични танци" за ръководената от нея група "Black Roses" от Общинския детски комплекс - Петрич.

Студентката в четвърти курс Наталия Митева и нейните възпитаници от Балетната школа към Народно читалище "Добри Войников - 1856" (Шумен) бяха удостоени с трето място в категория "Класически танци", както и с диплом за високи професионални успехи и принос за Международния младежки фестивал на изкуствата.

За принос към фестивала и постигнати високи професионални успехи бе отличен и четвъртокурсникът Александър Димитров. Той спечели и второ място в категория "Улични танци" за ръководения от него танцов клуб "Dance machine" - Дупница.

Студентите от Югозападния университет "Неофит Рилски" получиха и купи за спечелените призови места.

Снимки от събитието...