80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски" получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес с плакет бяха отличени и  абсолвентите с най-висок успех от випуск 2018. Деканът на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи 16 специалности, сред които "Промишлени изкуства - мода", "Културология", "Педагогика на музикалното изкуство", "Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/", "Съвременна хореография", "Филмов и телевизионен монтаж", "Българска народна хореография", "Изобразително изкуство", "Актьорско майсторство" и др.

"Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите в практиката всичко онова, което сте придобили по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България - Югозападния университет "Неофит Рилски", каза в приветственото си слово проф. д.изк.н. Йордан Гошев.

"Искрено се надявам, че ние - вашите преподаватели сме успели да ви подготвим професионално за изпитанията, които ви предстоят, защото сте обучавани от доказани професионалисти", каза още проф. Гошев.

Приветствие към дипломантите от името на ректора - проф. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът проф. д-р Георги Апостолов.

"Вие ще работите в едни от най-светлите сфери на обществения живот - образованието и художествената изява, ще обучавате и възпитавате гражданите на нашата родина за пълноценен и достоен живот. Вие ще допринасяте за опазването и предаването на поколенията на безценните културни богатства на нашия древен народ, ще носите отговорността за подготовката на онези, които ще изграждат модерна и просперираща България", с тези думи се обърна към дипломантите проф. Апостолов. Той им пожела здраве и много професионални успехи.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2018 връчиха деканът на Факултета по изкуствата - проф. д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници - проф. д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.

Първенец на випуска с успех 6.00 е Танкица Стоянова, завъртваща специалност "Актьорско майсторство". Сред отличниците, които получиха плакет са и Айсела Амазова, Елеонора Лазарова, Станислава Бързачка, Дмитро Труфкин, Полина Порумова и др.

Тазгодишната церемония по дипломиране бе съпроводена от Коледния концерт на Факултета по изкуствата, който бе специален поздрав към дипломантите.

Снимки от събитието...