Студентите от специалност Връзки с обществеността за трета поредна година отбелязаха Деня на PR студента в Югозападния университет "Неофит Рилски". Мероприятието, което се превръща в традиция за специалността, стартира с примери на множество журналистически трикове и похвати за пресъздаване на действителността пред обществото през погледа на журналиста, поднесени от Бисера Илиева журналист и водещ в Канал 3. С искрен ентусиазъм тя поднесе повечето тайни за манипулацията на журналистиката - от подредбата на студиото, през подреждането на гостите до спецификата на задаването на въпросите. Студентите гледаха и слушаха с голям интерес и Валери Урлачки режисьор на пулт в Канал 3, който с богато илюстриран материал показа способностите на камерата и фотоапарата за поднасяне на специфичната гледна точка на човека зад кадър. Истински фурор предизвика материалът с т.нар. 25 кадър за директна, но скрита манипулация на аудиторията чрез камерата, което затвърди първоначалните впечатления на студентите за силната манипулация на медиите.

С професионализъм се отличи и последвалата симулация на кризисна пресконференция на студенти от трети курс, които доказаха на колегите и гостите си, че са готови да се впуснат в дълбоките води на практиката. Под острите въпроси на ролевите журналисти импровизираният кризисен щаб успя да задоволи и да отговори пълно и изчерпателно.

Почти в края на събитието се оформи гореща дискусия с PR-експерта Стоян Стоянов за взаимоотношенията PR-медии, като акцентът попадна върху аспектите на организираната публичност за изграждане на имидж.

Впускайки се в дебрите на практиката на двете професии - журналист - PR-специалист, студентите бяха и въодушевени и леко объркани, тъй като затвърдиха знанията за силата на публичността.

За завършек доц. д-р Славянка Ангелова ръководител на катедра "Връзки с обществеността" раздаде награди на отличилите се студенти по време на събитието и в конкурса за есе "Писмо до Дядо Коледа" на студентите от първи курс.

Снимки...