Студентите Марина Николова, Магдалена Димова, Георги Панов и Нехат Имам от специалност "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия" в Югозападния университет "Неофит Рилски" се представиха отлично на финала на най-големия национален младежки бизнес форум - "Изгряващи звезди", организиран от Junior Achievement Bulgaria. Те създадоха проектите си под ръководството на преподавателите ас. д-р Благойка Пълева - Кадийска и преп. Елена Благова.

Студентите се явиха в състезанието с тяхната студентска компания - "Еврика груп" и успяха в рамките на два месеца да проектират и изработят действащ прототип на животоспасяващ несесер за планинари и природолюбители. За идеята си възпитаниците на ЮЗУ "Неофит Рилски" бяха отличени с две първи награди в различни категории:

* Голямата награда в рамките на съвместния проект #StartupТворилница на JA и на най-младия член на Европейския парламент Андрей Новаков за "Най-добър студентски екип от проекта #StartupТворилница. Наградата им бе връчена лично от него. Те ще имат възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел през есента на 2017 г. по покана на Андрей Новаков.

* Другата първа награда е в специалната категория "Вдъхновение за здравословен живот", която им бе връчена от д-р Стамен Попов и д-р Росен Димитров от една от най-големите фармацевтични компании в света - Novartis.

Снимки: JA Bulgaria

снимки