В Югозападния университет "Неофит Рилски" в Благоевград официално бе представен един от най-големите менторски проекти в света - "Перах" (Цвете"). За да запознае студентите и преподавателите от университета с програмата, в ЮЗУ "Неофит Рилски" пристигна президентът на "Перах Интернешънъл" - г-н Амос Кармели.

Срещата премина при изключително голям интерес. Десетки студенти и преподаватели се информираха за възможностите, които предоставя проектът.

"Основната идея на проекта е да свързва хората. Да свърже децата, които имат най-големи потребности  от човешка подкрепа със студентите, които са най-естественият помощник на децата", каза по време на срещата г-н Амос Кармели.

"Целта ни е да създадем едно по-добро бъдещо поколение, да накараме децата да вярват в себе си. Всяко дете в света има нужда от приятел, а чрез "Перах" децата могат да намерят истински приятел, на който могат да имат доверие, да обичат и имат за свой пример", каза още президентът на "Перах Интернешънъл".

Г-н Амос Кармели подчерта, че студентите са най-голямата сила за социалната промяна и са бъдещите лидери на всяка една страна. Именно затова менторите по програмата са студенти, които помагат на децата да разгърнат своя потенциал. Те ги напътстват, помагат им да развият различни умения  и им дават визия за бъдещето.

Проектът "Перах" стартира преди 40 години в Научния институт "Вайцман" в Израел. Той се реализира успешно в над 25 страни. Всяка година в него се включват 25 000 студенти, които помагат на деца в неравностойно положение. До момента в програмата са се включили 617 000 студенти от Израел. Над 1 милион деца са имали полза от участието си в "Перах".

Снимки...