В Югозападния университет "Неофит Рилски" се проведе ежегодното модно ревю на студентите от специалност "Моделиране, технология и мениджмънт в шевната индустрия" към Техническия  факултет и специалност "Мода"  към Факултета по изкуствата, организирано със съдействието на Центъра за кариерно развитие към университета.

На подиума студентите  от специалност  "Моделиране, технология и мениджмънт в шевната индустрия" представиха облекла, проектирани в различни стилове и изработени под ръководството на преподавател Елена Благова и ас. Умме Капанък. Практическото изработване на моделите е осъществено в технологичните лаборатории на университета.

Представена бе и част от дипломната колекция на студентката Ивона Расийска, която се обучава в ОКС " Магистър", специалност "Моделиране , технология и мениджмънт в шевната индустрия ". Облеклата са разработени и внедрени в производство под марката "CACHU", собственост на дизайнерката.

Студентите от специалност "Мода" представиха четири колекции. Айше Чаушева от специалност "Маркетинг и реклама в модния дизайн" впечатли публиката с колекцията  пролет-лято 2018 за най-малки принцеси, която е  реализирана под ръководството на ас. д-р Татяна Христова.

Второкурсничката Моника Станева показа колекция "Флейм", а колежката й Даница Стоянова "Цвете на боговете". Дизайнерката от трети курс Татяна Донкова представи колекция "Солнечный круг", вдъхновена от руските облекла.

На сцената заедно с младите дизайнери от Югозападния университет излязоха и малчуганите от Школата по мода и дизайн към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, с ръководител Мария Онтева. Те представиха колекцията "Слънцето в житния клас", която е удостоена с четири награди на националния конкурс "За хляба наш".

Целта на ежегодното модно ревю е  студентите да покажат както своите дизайнерски виждания, така и придобитите и усъвършенствани знания и умения в областта на проектирането и технологиите в шевното производство през изминалата година.

Снимки от събитието...