На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски" 175 бакалаври и магистри от факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт" получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на факултета доц. д-р Стоян Везенков откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите "Кинезитерапия", "Социални дейности", "Логопедия", "Спортна анимация",  "Физическо възпитание и спорт за изявени деца и ученици", "Кинезиология", "Спортна кинезиология", "Клинична логопедия", "Логопедичен мениджмънт", "Социално посредничество", "Психосоциална рехабилитация", "Социална работа при социално значими заболявания" и "Адаптирана спортна дейност и физическа активност".

"Всички вие днес получавате своите дипломи, те не са просто късче хартия, а свидетелство за всичко, което преживяхте през тези години. Освен знания и умения, вие получавате с нея и своя голям старт в живота. Желая искрено на всеки от вас да не спира да учи през целия живот, да не спира да реализира идеите си, да участва активно в сътворяването и прилагането на новото в света. Помнете, че вратите на университета и вратите на нашите сърца, като ваши първи водачи в живота ще си останат завинаги отворени към вас", каза в приветственото си слово доц. Везенков. Той отправи приветствие и към родителите на абсолвентите.

"Мили родители плодовете на вашия живот стоят пред вас, успешни и устремени. Можете да си отдъхнете, можете да сте спокойни. Пред вас стоят вече порасналите ваши дъщери и синове, които постигнаха своя първи голям успех. Вижте ги, те са самостоятелни, уверени, свободни и готови за живота. Можете да бъдете много горди със себе си и щастливи с тях. Благодаря ви, че отгледахте такива умни деца с големи сърца, защото специалностите в нашия факултет, които завършват вашите деца са само за смели личности с огромни сърца. Благословени сте с тях", с тези думи доц. Везенков се обърна към гордите родители.

Приветствие към дипломантите отправи и ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков.

"Вие трябва да се грижите за най-важното нещо за обществото, а именно за неговото здраве. Нивото на обучение в Югозападния университет, екипът от преподаватели, които осигуряват това обучение ни дават абсолютната убеденост, че вие сте подготвени за високоотговорната ви работа - да се грижите за обществото", каза проф. Юруков. Той пожела на завършващите здраве, късмет и успехи във всяко тяхно начинание.

На тържествената церемония ректорът на университета награди с плакет отличниците на Випуск 2017 - Петя Субева, завършваща специалност "Кинезитерапия" с успех 5.88 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити и Илиян Кашкин, завършващ специалност "Кинезитерапия" с успех 5.85 от семестриалните и 5.50 от държавните изпити.

Снимки от събитието...