150 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски" получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес бяха отличени и  11-те отличници на випуск 2016. Деканът на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи специалностите "Култура и медии", "Културология", "Българска народна хореография", "Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/", "Педагогика на обучението по музика", "Актьорско майсторство", "Промишлени изкуства - мода", "Педагогика по обучението на изобразителното изкуство", "Филмов и телевизионен монтаж", "Филмово и телевизионно операторство", "Изобразително изкуство".

"Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност и да приложите в практиката, всичко онова, което сте придобили по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България - Югозападния университет "Неофит Рилски". Точно сега идва времето, когато трябва да имате куража да следвате сърцето и интуицията си, трябва силно да вярвате в себе си, в таланта си", каза проф. д.изк.н. Йордан Гошев. Той пожела на студентите здраве и радост, и изрази увереност, че завършилите Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски" ще успеят в реализацията си.

Приветствие към дипломантите от името на Ректора - доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът проф. д-р Антони Стоилов.

"Вървете напред, отстоявайте себе си, преследвайте мечтите си и си спомняйте винаги за мястото откъдето сте тръгнали. Вие завършвате един уникален факултет, в който преподават изключителни специалисти", с тези думи се обърна към абсолвентите проф. д-р Антони Стоилов.

Дипломите на абсолвентите от випуск 2016 връчиха деканът на Факултета по изкуствата - проф. д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници - проф. д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.

По време на тържествената церемония дипломата си за образователна и научна степен "доктор" получи ас. д-р Крум Иванов, преподавател по Филмово и телевизионно операторство в катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство".

Първенец на випуска с успех 6.00 е Георги Трайков, завъртващ специалност "Актьорско майсторство". Сред отличниците, които получиха плакет са и Атанас Жайгаров, Катерина Велчева, Михаела Заимова, Николай Василев и Слава Георгиева.

Специален музикален поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от катедра "Хореография" и специалност "Музика".

Снимки...