На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски" 164-ма бакалаври и магистри от Техническия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. Абсолвентите от випуск 2016 са първите, които получават дипломи от най-младия факултет в структурата на Югозападния университет.
Деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия", "Електроника", "Комуникационна техника и технологии", "Педагогика на обучението по техника и технологии", "Кариерно развитие и предприемачество" и "Компютърни системи и технологии".

В словото си, отправено към абсолвентите, доц. д-р инж. Иванка Георгиева, заяви: "Ден като този ще влезе не само във вашите професионални биографии, този ден е важен и за Техническия факултет, защото днес представяме 164 обучени инженери и учители с фундаментално значение за технологичното развитие на страната ни. Този ден е важен и защото сред вас са тези, които мечтаят да изградят модерна и  високотехнологична България, които виждат себе си като създатели на нови технологии, машини, уреди, системи, като мениджъри на успешни екипи и фирми, като учители".

"Искам да се наложите като знаещи и можещи инженери и учители, което ще означава, че ние преподавателите в Техническия факултет сме ви дали необходимите знание и практически умения, показали сме ви формулите за взимане на правилните решения", каза още доц. д-р инж. Георгиева.

Приветствие към дипломантите от името на ректора - доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличниците и им пожела лична и професионална реализация.

По традиция отличниците получиха и плакет на Югозападния университет. С най-висок успех от семестриалните и държавните изпити - 5.86 се дипломира Емилия Георгиева, завършваща специалност "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия". Тя отправи приветствие от името на абсолвентите и благодари на преподавателите от факултета за усилията, вниманието и търпението.

"След официалната церемония, колеги на всеки един от нас се дава правото и възможността да се реализираме. Нека покажем, че Терминал 2 не е единственият изход от социално-икономическата криза. Нека покажем, че имаме куража и силата да се реализираме тук, защото никъде другаде не можем да кажем - моите планини, моите реки, моят дом, само тук", каза по време на церемонията Емилия Георгиева.

Сред отличниците, които получиха плакет са и Владимир Въков, Илина Георгиева, Кристина Тренчева, Филип Харизанов, Лазар Ташков, Ангел Крумов, Михаела Воденичарска и Ивайло Зиновиев.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от специалностите "Изпълнителско изкуство" и "Съвременна хореография" към Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски".

Снимки...