За поредна година студенти и преподаватели от Югозападния университет "Неофит Рилски" отбелязаха Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец с факелно бягане.

В обиколката, която се проведе в парк "Бачиново", се включиха над 50 студенти и преподаватели от катедрите "Теория и методика на физическото възпитание" и "Спорт" в ЮЗУ "Неофит Рилски", както деца от спортните клубове в Благоевград.

Преди старта на факелното бягане символичният олимпийски огън бе запален от носителката на бронзов медал от XXXI Олимпийски игри в Рио де Жанейро и възпитаник на ЮЗУ "Неофит Рилски" - Елица Янкова. В проявата се включи и треньорът на Елица - Петър Касабов. Сред участниците бе и първокурсникът в специалност "Спорт" - Иво Балабанов, участник в Младежките олимпийските игри в Наддзин, Китай през 2014 г. Освен със символичния олимпийски огън спортистите преминаха през трасето и с олимпийското знаме.

Поздрав към участниците отправиха деканът на Факултета по педагогика - доц. д-р Траян Попкочев и деканът на факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт" - доц. д-р Стоян Везенков.

Всички участници в кроса получиха тениски с олимпийския символ, осигурени от Българския олимпийски комитет и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет - Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова. Наградите на спортистите връчи доц. д-р Даниела Томова - организатор на спортното събитие.

снимки...