Възпитаници на Югозападния университет се представиха отлично на VI Национален, музикален и танцов конкурс "Пиленце пее" - 2017, който се проведе в София. Студентите от катедра "Музика" на Факултета по изкуствата получиха едни от най-високите награди.

Специална награда "Златна статуетка" и участие в гала концерта спечели четвъртокурсничката в специалност "Изпълнителско изкуство" (народно пеене) - Полина Порумова. С първа награда и златен медал бе отличена Антоанина Николова, студент в трети курс, специалност "Изпълнителско изкуство". Първа награда и златен медал завоюва и четвъртокурсникът в специалност "Изпълнителско изкуство" (народни инструменти) - Дмитро Труфкин. За дуетно изпълнение с втора награда и сребърен медал бяха отличени третокурсничките Моника Миткова и Михаела Иванова. Михаела спечели и бронзов медал за солово изпълнение. С трета награда и бронзов медал от националния конкурс си тръгна и първокурсничката Беатрис Велинова. Признание получи и техният преподавател - известната певица ас. д-р Бинка Добрева. Д-р Добрева получи Диплом за отлична педагогическа дейност.

Тазгодишното издание на конкурса се проведе в рамките на три седмици. В него участваха 2000 млади таланти. Организатор на събитието е Народно читалище "Надка Караджова". Конкурсът се проведе под патронажа на Министерството на културата на Република България, кмета на гр. София - г-жа Йорданка Фандъкова и кмета на Община Красно село - г-н Христо Апостолов.

Снимки...