240 бакалаври и магистри, възпитаници на Природо-математическия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски", получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония  днес с плакет бяха отличени абсолвентите с най-висок успех от випуск 2016. Деканът на факултета доц. д-р Стефан Стефанов откри тържеството и поздрави дипломантите, завършващи специалностите "Педагогика на обучението по математика и информатика", "Педагогика на обучението по химия и физика", "Педагогика на обучението по физика и математика", "Химия", "Физика", "Икономическа математика", "Технологии на обучението по математика и информатика", "Екология и опазване на околната среда", "Информатика", "География", "Регионално развитие", "Педагогика на обучението по география и история", "Бизнес информатика и иконометрия", "Информационни технологии в екологията" и "Географски информационни системи".

"Завършването на всяка образователна степен е важен момент от живота на всеки човек. Природо-математическите специалности са едни от най-трудните специалности, затова фактът, че завършвате и то успешно именно такива специалности е достатъчно основание за вашата увереност и самочувствие", каза доц. д-р Стефан Стефанов. Той изрази надежда, че знанията и уменията, които дипломантите са получили в Природо-математическия факултет ще бъдат изключително полезни в бъдещата им реализация. Доц. д-р Стефанов пожела на абсолвентите здраве и успехи.

Приветствие към дипломантите от името на ректора - доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. д-р Георги Апостолов.

"Не се съмняваме, че вие днешните дипломанти ще защитавате достойно името на факултета и университета. Вярваме, че придобитите тук знания и компетентности ще открият пред вас пътя към успеха. Бъдете отговорни и мъдри в делата си, отстоявайте непреклонно позициите си, борете се за това, в което вярвате и не се огъвайте пред препятствията, които неизбежно ще се появяват в живота ви", с тези думи се обърна към абсолвентите проф. д-р Георги Апостолов. Той призова дипломантите никога да не забравят своята Алма Матер - Югозападния университет "Неофит Рилски".

Дипломите на абсолвентите от випуск 2016 връчиха деканът на Природо-математическия факултет - доц. д-р Стефан Стефанов и неговите заместници -  проф. д-р Марио Митов и доц. д-р Елена Каращранова.

Първенец на випуска с успех 5.86 е Павел Чорбаджийски, завършващ специалност "Физика". Той отправи приветствие от името на абсолвентите и благодари на преподавателите от факултета за търпението и разбирането, подкрепата, ценните съвети и напътствията.

Сред отличниците, които получиха плакет са и Стефка Пукнева, Надя Гьошкова, Борис Плачийски, Николай Димитров и Невена Кюпчева.

Снимки...