Студенти от Филологическия факултет към Югозападния университет "Неофит Рилски" бяха отличени в националния конкурс "Носители на просветата 2017", организиран за пета поредна година от Националното представителство на студентските съвети. Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката - г-н Красимир Вълчев.

Цветелина Митова, студент в трети курс, специалност "Българска филология" спечели първо място в категория "Кратко есе". В същата категория на трето място бе отличена четвъртокурсничката от специалност "Българска филология" - Александра Клечорова, която преди няколко месеца бе трета в националния конкурс "Студент на годината". Цветелина и Александра участват и в Националните филологически четения, организирани от зам.-ректора на ЮЗУ "Неофит Рилски" - проф. д-р Антони Стоилов и декана на Филологическия факултет - проф. д-р Магдалена Панайотова.

Официалната церемония по обявяване и награждаване на победителите в националния конкурс "Носители на просвета" се проведе на 26 юни 2017 г. в зала 42 на Националния дворец на културата.

Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира положителните събития, идеите, посланията и личностите в България, които се свързват с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.