Започват археологическите разкопки на средновековната църква в село Дренково, община Благоевград, чиито първи етап ще стартира на 28.06.2016 г. и ще продължи до 03.07.2016 г. В разкопките ще участват студентите от специалностите "История" и "История и археология" при Правно-историческия факултет, които ще имат възможност да реализират своята археологическа практика.

Акцията е инициирана и организирана от гл. ас. д-р Мирослава Георгиева, преподавател по археология, с подкрепата на катедра "История". Ръководител на разкопките ще бъде ас. Цветана Комитова от РИМ - Благоевград и зам.-ръководител д-р Мирослава Георгиева от Югозападния университет "Неофит Рилски".

Проучването ще се проведе благодарение на предоставената целева финансовата подкрепа от Община Благоевград и Министерство на културата за теренни археологически проучвания и теренна консервация за 2016 г.

Преди няколко години паметникът беше разчистен от студентите от специалност "История". http://www.struma.com/obshtestvo/purvokursnici-ot-specialnost-istoriya-razchistiha-cherkvata-v-selo-drenkovo_27577/.