В Югозападния университет "Неофит Рилски" гостува проф. Жан-Касиен Билие, френски философ и преподавател в Сорбоната и в Сианс По в Париж. Той изнесе лекция на тема "Аморални ли са границите?". Актуалната тема за имиграцията привлече вниманието на преподаватели, докторанти и студенти. Лекторът показа, че значението на последните извършени проучвания и дебати, свързани с етиката на имиграцията, се съдържа именно в това, да се представи богатият спектър от други възможности между двете крайни решения, а именно, радикално затваряне или отваряне на достъпа без ограничения.

Проф. Билие бе придружен от г-н Оливие Кашлер - аташе по университетско и научно сътрудничество към Френския институт. След срещата си с преподаватели, докторанти и студенти, гостите се срещнаха с ректора на университета доц. д-р Борислав Юруков, зам.-ректора проф. д-р Георги Апостолов и декана на Философския факултет доц. д-р Борис Манов.

Лекцията бе организирана от Югозападния университет "Неофит Рилски" и Френския институт. Събитието е част от поредицата дебати "Граници, идентичности и трансфери".