На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски" 173-ма бакалаври и магистри от втория випуск на Техническия факултет получиха дипломите си за завършено висше образование.

Деканът на факултета доц. д-р инж. Иванка Георгиева откри тържеството и поздрави абсолвентите завършващи специалностите "Електроника", "Комуникационна техника и технологии", "Компютърни системи и технологии", "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия", "Педагогика на обучението по технологии и предприемачество" и "Кариерно развитие и предприемачество".

"Ден като този ще влезе не само във вашите професионални биографии, този ден е важен и за Техническия факултет, защото днес представяме 173-ма обучени инженери и учители с фундаментално значение за технологичното развитие на страната ни. Този ден е важен и защото сред вас са тези, които мечтаят да изградят модерна и  високотехнологична България, които виждат себе си като създатели на нови технологии, машини, уреди, системи, като мениджъри на успешни екипи и фирми, като учители по нови технологии", каза в словото си към абсолвентите, доц. д-р инж. Иванка Георгиева.

"Искам да се наложите като знаещи и можещи инженери и учители, което означава, че ние преподавателите в Техническия факултет сме ви дали необходимите знания и умения, показали сме ви формулите за взимане на правилните решения. Нека високият професионализъм и почетно поведение красят предстоящата ви професионална реализация", каза още доц. д-р инж. Георгиева.

Приветствие към дипломантите от името на ректора - доц. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличниците и им пожела да продължат да мечтаят, да се борят и да постигат нови и още по-големи успехи.

По традиция отличниците получиха и плакет на Югозападния университет. Първенец на випуск 2017 е Методи Попстоилов, завършващ специалност "Компютърни системи и технологии" с успех 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити. Сред отличниците, които получиха плакет са и Ивона Расийска, Емил Стоянчев, Светлин Христов, Радослав Анастасов и др.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студенти от специалност "Съвременна хореография"  към Факултета по изкуствата на ЮЗУ "Неофит Рилски".

Снимки от събитието...