Четвъртокурсничката от специалност "Туризъм" Христина Иванова спечели второ място в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, който се проведе в рамките на Международното туристическо изложение "Културен туризъм 2019" - Велико Търново. Христина Иванова бе отличена за разработката си на тема "България - туристическа дестинация за деца".

В конкурса, организиран със съдействието на Министерството на туризма, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции и Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" участваха 20 студенти от шест университета. Възпитаниците на ЮЗУ "Неофит Рилски", ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", Стопанската академия "Димитър А. Ценов", СУ "Св. Климент Охридски", Нов български университет и Икономическия университет -Варна представиха авторски разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма.

Тримата победители в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика получиха грамоти и предметни награди.