Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ стартира тенис турнир за жени от веригата UTR Pro Tennis Tour. Това е поредният турнир по тенис, който се провежда в модерната спортна зала на университета, изградена с европейски средства. Добрата база дава възможност за провеждането както на национални, така и на международни турнири по тенис.

В надпреварата, която ще продължи до 5 февруари 2023 година, участват 20 състезателки от Гърция, Румъния, Италия, Украйна, Молдова, Русия, Великобритания и др. България е представена от Лидия Енчева, Йоана Радулова, Изабела Кузманова, Габриела Михайлова, Зиновия Ванева, Борислава Ботушарова, Елица Костова, Джулия Терзийска и Дария Великова. Тенисистките са разпределени в четири групи от по пет състезателки.

До 3 февруари 2023 г. в залата на университета ще се играят по 8 мача на ден. Всички срещи са с начален час 08:00. На 4 февруари ще бъдат изиграни 10-те полуфинални  срещи.

Финалът на турнира, организиран от Българската федерация по тенис, който е с награден фонд 20 000 долара, ще се проведе на 5 февруари 2023 г. (неделя).

През месеците февруари и март в спортната зала на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведат още три UTR турнира, както и тристранна среща на тенисисти от България, Сърбия и Унгария.