Уважаеми кандидат-студенти,

Успешно приключи първата сесия на Състезанието по информатика и информационни технологии за кандидат-студенти, което предоставя възможност на зрелостниците да представят свои проекти в областта на съвременните информационни технологии, и при успешно класиране да получат възможност за прием в специалностите „Информатика“, „Информационни системи и технологии“ и „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“, обезпечавани от Природо-математическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Бяха получени десетки проекти от кандидат-студенти от различни региони на страната. Комисията беше много затруднена в класирането на работите, защото всички участници демонстрираха високи познания в областта на информационните технологии.

С отлични оценки бяха категоризирани следните проекти:

Направление „Компютърна презентация“:

  • Петър Димов, 11 клас, ПГИ „Иван Илиев“, гр. Благоевград.
  • Байрам Шайгов, 12 клас, ПГ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Белица.

Направление „Дигитален колаж“:

  • Любомир Пълев, 11 клас, ПГИ „Иван Илиев“, гр. Благоевград.
  • Василина Тодоринова, 12 клас, Софийска професионална гимназия по туризъм, гр. София.

Успешно представилите се участници ще получат сертификати и право за кандидатстване и записване в специалностите „Информатика“, „Информационни системи и технологии“ и „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“.

С това първата сесия на Състезанието по информатика и информационни технологии 2023 приключи. Благодарим на всички участници!

Всеки кандидат-студент, който желае да премери знания и умения, и

  • да изучава съвременни езици за програмиране,
  • да се занимава с разработване на мобилни приложения, игри, бази от данни,
  • да се потопи в разработването на игри,
  • да се занимава с графичен дизайн, с предпечат или с дигитален маркетинг,

може да разработи и изпрати авторски проект в пет различни направления, и така да участва в следващата сесия на Състезанието по информатика и информационни технологии – 2023.

Условията за участие остават същите (линк), а проектите могат да бъдат изпращани в срок до 30 май 2023 г. на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Резултатите от втората сесия на състезанието ще бъдат обявени отново на сайта на университета до две седмици след посочения срок, а участници ще бъдат информирани лично.