В резултат на дългогошното сътрудничество и съвместната работа между академичния състав на Техническия факултет на Югозападния университет и дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград, се проведе среща дискусия със студенти на тема „Информираност за трудовите права на работещите“.

Г-жа Таня Кирилова и г-жа Миглена Цветанова – представители на дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград запознаха студентите с основните трудови права на работниците. По време на дискусията беше поставен акцент и върху въпроси, свързани с изискванията, съгласно трудовото законодателство при започване на работа, както и какво е важно да се знае за работата на трудов договор и защо работникът трябва да разполага с такъв договор, когато работи.

В резултат на проявения интерес от студентите, представителите на дирекция „Инспекция по труда“ поеха ангажимент в началото на всяка академична година да организират събития от  подобен характер със студентите от Техническия факултет, както и с всички студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, проявяващи интерес към въпросите, свързани с трудовите права на работещите.