Новини

22.04.2019
Научен семинар на тема „Защо се нуждаем от независими медии за демокрация срещу фалшивите новини в епохата на пост-истината?” се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Научният семинар беше организиран от Центъра за нови медии и дигитална култура и катедра „Културология“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“.
 
22.04.2019
Наши студенти представиха шест колекции на модно ревю в Сандански
Студенти от специалност „Мода“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ участваха в Празника на цветята, който се проведе в град Сандански. Възпитаниците на Факултета по изкуствата зарадваха жителите и гостите на Сандански с модно ревю.
 
19.04.2019
360 абсолвенти от Правно-историческия факултет получиха дипломите си на тържествена церемония
360 бакалаври и магистри, възпитаници на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. На тържествената церемония днес бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех.
 
17.04.2019
Проф. Цочо Бояджиев представи самостоятелна фотоизложба в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Именитият български философ проф. д.ф.н. Цочо Бояджиев представи в Югозападния университет „Неофит Рилски самостоятелна изложба, която включва 17 черно-бели фотографии.
 
16.04.2019
Студенти и докторанти представиха доклади на юбилейната 20-а студентска конференция на факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт"
Днес в Университетския център „Бачиново“ се проведе юбилейната 20-а студентска конференция на факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт".
 
10.04.2019
Представиха красотите на Матера в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Фотоизложба „Матера – нюанси“ бе представена днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. В нея са включени 30 фотографии на италианката Дениз Мацарела, представящи тайните и емоциите на емблематичния каменен град Матера, който заедно с Пловдив е европейска столица на културата за 2019 г.
 
09.04.2019
Заместникът на Главния прокурор при ВКП Иван Гешев разказа пред студенти от ЮЗУ “ Неофит Рилски“ за актуалните проблеми в наказателния процес в България
Заместникът на Главния прокурор при Върховна касационна прокуратура Иван Гешев бе гост на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Той се срещна със студенти и преподаватели, за да разкаже за актуалните проблеми в наказателния процес в България.
 
08.04.2019
ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе домакин на MASTЕRCLASS WORK 4.0
Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе домакин на третата лекция от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0, организирана от КНСБ.