Идентификацията на писмените работи от редовната изпитна сесия ще се състои на 21 юни 2019 година (петък) от 9:00 до 12:00 ч. в зала 1102 на УК № 1.

Новини

14.06.2019
Наш професор е съавтор в колективна монография, издадена от световноизвестно издателство
Проф. дн Добринка Пейчева, преподавател в катедра "Социология", е съавтор на глава от колективната монография "Communicating populism. Comparing Actor Реrceptions, Media Coverage and Effect on Citizens in Europe"
 
05.06.2019
Изложба „Музите на 13“ бе открита в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Фотоизложба „Музите на 13“ бе представена днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“. В нея са включени 27 колажа от снимки, представящи най-внушителните моменти от изданията на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“ (ММФИ “Музите”). Автор на фотографиите е Венцислав Кръстев.
 
03.06.2019
Международна конференция на тема „Културата, наследството и туризмът като фактори за устойчиво развитие на малките и средните градове: Европейската перспектива“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Югозападният университет "Неофит Рилски" бе домакин на международна конференция на тема "Културата, наследството и туризмът като фактори за устойчиво развитие на малките и средните градове: Европейската перспектива".
 
03.06.2019
Преподавател от катедра „Социология“ представи данни от проучване за нагласите на студентите към тютюнопушенето и неговата превенция
Ас. д-р Диляна Керанова от катедра „Социология“ представи данни от реализирано проучване сред студенти на тема: „Нагласи към тютюнопушенето и неговата превенция“.
 
03.06.2019
Студентки от Филологическия факултет отличени на Двадесетия студентски конкурс за превод от новогръцки на български език
За четвърта поредна година Ива Баракова и Марияна Ангелиева от специалност „Приложна лингвистика – английски и гръцки език“ получиха най-високи отличия в Националния студентски конкурс за превод от новогръцки на български език.
 
31.05.2019
Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев представи пред студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ съвременните измерения на българската външна политика
Заместник-министърът на външните работи на Република България Георг Георгиев бе гост на Правно-историческия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Той бе посрещнат от декана на факултета проф. д-р Габриела Белова и заместник-декана доц. д-р Николай Марин.
 
31.05.2019
Студентка от ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечели второ място в национален конкурс
Четвъртокурсничката от специалност „Туризъм“ Христина Иванова спечели второ място в Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, който се проведе в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2019“ – Велико Търново. Христина Иванова бе отличена за разработката си на тема „България – туристическа дестинация за деца“.
 
30.05.2019
Национална научна конференция на тема „Човекът: рационални концепти и морални дилеми“ се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе домакин на национална научна конференция на тема „Човекът: рационални концепти и морални дилеми“. Събитието бе организирано от катедра „Философия“ и Центъра по философия и психоанализа.