Катедра "Културология" обявява конкурс за статия на тема "Коронавирус и туризъм - на море в България или в Гърция?". Най-добрите статии ще получат възможност за директен прием в специалностите "Култура и културен туризъм", "Културология и културен мениджмънт", "Култура и медии".

След огромния интерес към първия кръг от кандидатстудентския конкурс за статия, катедра "Културология" към Югозападния университет "Неофит Рилски" отново предизвиква младите и активни хора да помислят по актуална и гореща тема - как пандемията от COVID-19 засегна туризма. Трябва ли да изберем родното море за почивка през летните месеци, за да покрепим българския туризъм или сега е моментът да изразим несъгласието си с презастрояването? Има ли разлика в обслужването в българските и гръцките курорти? Ще спре ли страхът от пандемията желанието ни да пътуваме зад граница?

Ако имате мнение по тези въпроси, напишете статия и я изпратете на адрес petrova.silvia@abv.bg. Крайният срок е 31 юли 2020 г.. След като журито излъчи победителите, те ще имат възможност за директен прием в специалностите от катедра "Културология" на ЮЗУ "Неофит Рилски".