Студенти от специалност "Съвременна хореография", под ръководството на проф.д. изк. Анелия Янева, представиха отлично Югозападния университет "Неофит Рилски" на Международния младежки фестивал на изкуствата "Музите" в Созопол. Младите таланти получиха специална награда за професионално представяне като изпълнители и хореографи. Признание от организаторите получиха и преподавателите от ЮЗУ "Неофит Рилски" проф.д. изк. Анелия Янева и Чан Тхе Чунг. Те бяха удостоени с награди за отлична професионална хореография и новаторски подходи в преподавателската дейност. Получените награди са признание за интереса към специалност "Съвременна хореография" и към обучението в Югозападния университет "Неофит Рилски".

Участието на талантливите студенти в "Музите" премина с представянето на два танцови спектакъла - "Танцуваме по българска естрада" и "Обичам с френско очарование, испански страсти и италианска оперност". Те станаха част от фестивалните вечери не само като изпълнители, но и със свои авторски хореографии, реализирани по известни български, френски, испански и италиански произведения. Преподавателите от Югозападния университет участваха в програмата на международния фестивал с практически семинари - "Нови подходи в преподаване на класическия танц", проведен от проф.д.изк Анелия Янева и "Нови тенденции в съвременния танц", организиран от Чан Тхе Чунг.

Представянето на студентите е субсидирано по проект на НИР от Югозападния университет "Неофит Рилски" и бе прието с много голям интерес.

Снимки...