На тържествена церемония днес бяха връчени дипломите на абсолвентите от випуск 2017 на Стопанския факултет към Югозападния университет "Неофит Рилски". Своите дипломи получиха 520 абсолвенти в ОКС "Бакалавър" и ОКС "Магистър" от специалностите "Стопанско управление", "Туризъм", "Финанси", "Счетоводство и контрол", "Маркетинг", "Международни икономически отношения", "Икономика на публичната сфера", "Счетоводно-финансов мениджмънт", "Управление на проекти", "Мениджмънт и маркетинг на международния бизнес", "Международен туризъм", "Управление и развитие на човешките ресурси в стопанския сектор", "Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорска дейност" и др.

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Преслав Димитров откри тържеството и поздрави абсолвентите.

"От тук нататък ви предстои едно голямо учене и това е ученето през целия живот. Всеки един от вас ще се сблъска със своето работно място, във фирмата или институцията, в която работи като експерт или ръководител, с много проблемни ситуации, в които ние няма да сме там и ще трябва да се справяте сами, като използвате знанията, уменията и компетенциите, които сте получили тук. Ще ви е трудно, но ако искате да останете в тази професия, която сте си избрали - професията на икономиста, ще трябва да учите цял живот, тъй като светът и икономиката се променят", каза доц. д-р Преслав Димитров.

"Бъдете горди, че сте възпитаници на Югозападния университет, бъдете щастливи от това, което работите. Няма нищо по-хубаво от това да работите това, което ви е хоби", каза още доц. Димитров. Той пожела на дипломантите лично щастие, здраве, късмет и успех във всяко едно начинание.

Дипломите на отличниците връчи ректорът на Югозападния университет "Неофит Рилски" проф. д-р Борислав Юруков.

"Всички ваши близки са тук, за да споделят този върховен миг, в който вие получавате атестат за един успешен бъдещ живот. От тук нататък  ще трябва много да се трудите, защото това е само началото", каза в обръщението си към дипломантите проф. д-р Борислав Юруков.

"В момента в София се провежда среща на европейските лидери, на която се обсъждат изключително важни въпроси. Това е показателен знак за вашето тържество, защото това ви дава възможност да реализирате себе си в една бъдеща Европа, в която България може да заеме достойно място. Считам, че благодарение на цялото ръководство и прекрасния екип на Стопанския факултет вие сте подготвени и можете да поемете по този път", каза още проф. Юруков.

Първенец на Випуск 2017 е Филип Иванов, завършващ специалност "Стопанско управление" с успех 5.85 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити. Сред отличниците са и Павлина Борисова, Карамфила Арнаудова, Ваня Янева, Марио Петров, Елизабет Найденова, Цветелина Панева, Стефани Милева и Радостина Юлева. Те получиха плакет на университета за показаните високи резултати в процеса на своето обучение.

Специален музикален поздрав към абсолвентите отправиха Полина Порумова и Стефан Йорданов - възпитаници на Факултета по изкуствата.

Снимки от събитието...