За четвърта поредна година студенти от втори курс на Факултета по педагогика се обединиха в името на благородна кауза. В тазгодишната инициатива, която премина под мотото "Повярвай в доброто" участваха ученици от VIII СУ "Арсени Костенцев" и XI ОУ "Христо Ботев", Благоевград.

Благодарение на благотворителния базар, който се проведе в рамките на коледния концерт "Повярвай в доброто", бяха събрани 1076 лева.

Предметите, сувенирите, сладкишите, коледните картички, предложени на базара, бяха продукт на желанието, усилията и срачните ръце на ученици, учители, родители, студенти от Факултета по педагогика. Събраната сума ще бъде дарена на нуждаещи се ученици от двете училища. Сред тях е и Йоан от 7а клас в XI ОУ "Христо Ботев", за когото педагогическият колектив на училището прави кампании, с цел осигуряване на средства за лечение.

Превърналото се в традиция коледно благотворително тържество на  второкурсниците от Факултета по педагогика, осигури през миналата учебна година сума за подпомагане на тяхната колежка Невсе Арнаут. През учебната 2016/2017 г., парите събрани по време на инициативата, бяха насочени за подпомагане на жителите на Хитрино, пострадали във влаковата катастрофа.