Възпитаници на Югозападния университет "Неофит Рилски" участваха в 25-тото юбилейно издание на Международния театрален фестивал на камерния театър "Ристо Шишков", който се проведе в град Струмица, Македония. Фестивалът е за професионални актьори и има конкурсен характер. Представителите на ЮЗУ "Неофит Рилски" бяха единствените студенти от България.

На международната сцена умения и талант показаха четвъртокурсниците в специалност "Актьорско майсторство" - Станислава Бързачка, Такица Стоянова, Иван Иванов и Димитър Драганов, с художествени ръководители доц. Огнян Спиров и ас. Биляна Дилкова.  Те впечатлиха публиката с постановката "Любовни усмивки" по двете театрални миниатюри на Чехов - "Предложение" и "Мечка".

Актьорския си талант показаха и завършилите специалност "Актьорско майсторство" в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Камелия Лишкова и Калин Костадинов, с художествен ръководител проф. Енчо Халачев и Здравко Стоймиров, с художествен ръководител доц. Огнян Спиров.

Наградата за женска роля спечели Камелия Лишкова с ролята си в пиесата "Нора"от Хенрих Ибсен. Признание получиха и студентките Станислава Бързачка и Такица Стоянова. Те получиха предложение за работа в Народния театър "Антон Панов" в град Струмица, Македония.

Това е поредното отличие за студентите от специалност "Актьорско майсторство", само  преди няколко месеца те получиха две награди от  I Национален фестивал на студентското театрално изкуство "Маска и тога", който се проведе във Велико Търново.