Филмът на доц. Костадин Бонев "Потъването на Созопол" спечели трите големи отличия на Независимия международен филмов фестивал в Прага PIFF 2016. Той взе големия приз "Златен орел", доц. Костадин Бонев спечели отличието за най-добър режисьор и Константин Занков - за най-добър оператор. Това е поредното признание за преподавателя от Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски".

"Потъването на Созопол" е носител на редица призове от фестивали у нас и в чужбина. Той беше избран за най-добър чуждестранен филм на нюйоркския кинофестивал през 2015  година, спечели наградата за най-добър игрален филм с бюджет до 2 млн. лв. на 9-ия Европейски филмов фестивал в Берлин. Лентата взе наградата за най-добър актьорски ансамбъл на Международния филмов фестивал в Милано. Филмът на доц. Бонев спечели четири отличия на наградите на Българската филмова академия - 2015.

"Потъването на Созопол" е третият игрален филм на доц. Костадин Бонев, автор и на много документални филми. Направен е по едноименния роман на Ина Вълчанова. Разказва историята на 50-годишния Чавдар Кършев - Чево (в ролята е Деян Донков), който отива в града, в който е прекарал младостта си, с 10 бутилки водка.