News

19.12.2018
Believe in Good
За четвърта поредна година студенти от втори курс на Факултета по педагогика се обединиха в името на благородна кауза. В тазгодишната инициатива, която премина под мотото „Повярвай в доброто“ участваха ученици от VIII СУ “Арсени Костенцев“ и XI ОУ „Христо Ботев“, Благоевград.
 
17.12.2018
Football Champion
За втора поредна година футболният отбор на Югозападния университет „Неофит Рилски“ спечели държавния университетски шампионат по футзал.
 
13.12.2018
The PR Student Bazaar with a successful finish
Базарът продължи с голям емоционален заряд на 12-и декември в центъра на града като част от Културния календар на Община Благоевград. Сумата от 557 лева е добавената стойност, което дава основание на организаторите да определят каузата като изключително успешно.
 
13.12.2018
PhD student from the Faculty of Economics
Калина Дурова, докторант в катедра „Финанси и отчетност“ към Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, спечели първото място в Седмия академичен конкурс за наградата „Д-р Иванка Петкова“. Конкурсът е насочен към докторанти и млади изследователи с интереси в сферата на международните финанси. Той се провежда ежегодно от Института за икономическа политика, с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“.
 
12.12.2018
Our teacher's novel is the most translated Bulgarian book for 2018
Приключенският роман „Етиопска приказка“ на д-р Владимир Караджов, преподавател в катедра „География, екология и опазване на околната среда“ е най-превежданата българска книга за 2018 г. Този факт бе официално съобщен от експерт в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. София.
 
11.12.2018
Graduation in the Faculty of Arts
80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование.
 
04.12.2018
Student Laboratory
Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе домакин на Студентска лаборатория „Перспективи за развитие с българска диплома“, организирана по инициатива на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.
 
30.11.2018
Social Entrepreneurship
Представители на Факултета по изкуствата участваха в Регионалния форум за социално предприемачество, който се проведе в Благоевград. Събитието бе организирано от Министерството на труда и социалната политика, Националния съюз на трудово-производителните кооперации и Община Благоевград.