News

24.09.2020
Напусна ни проф. Александър Воденичаров
На 24 септември 2020 г. на 80-годишна възраст почина проф. Александър Воденичаров. Той е един от основателите на Правно-историческия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“, допринесъл изключително за неговото утвърждаване и развитие в страната и чужбина. Дългогодишен преподавател по Административно право, Административен процес, Общинско право и Местно самоуправление.
 
14.09.2020
POLISLAV International Scientific Conference
През 2019 г. престижният научен форум се състоя за първи път в България и негов домакин беше Югозападният университет, с което Благоевград се нареди до градове като Берлин (Германия), Прага (Чехия), Варшава (Полша), Бергамо (Италия), Москва (Русия), Цюрих (Швейцария), Киев (Украйна), Будапеща (Унгария), Нови Сад (Сърбия) и др.
 
10.09.2020
The Vice-Rector of SWU "Neofit Rilski" Prof. Dr. Assoc. Yordan Goshev received the prestigious Golden Lyre Award
Проф. д.изк. Йордан Гошев получи най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци – „Златна лира“. Призът се дава за изключителни постижения в областта на музикалното изкуство.
 
10.09.2020
Scientists from over 12 countries in the international symposium "Megalithic monuments and cult practices"
Югозападният университет „Неофит Рилски“ за пореден път бе домакин на международния симпозиум "Мегалитни паметници и култови практики”, чийто основен организатор е „Университетският научноизследователски център за древни европейски и източносредиземноморски култури“.
 
08.09.2020
Students from SWU "Neofit Rilski" won a gold medal from the Summer University
В 18-тото издание на летните студентски игри участваха над 450 студенти и докторанти от над 30 университета. Те мериха сили в различни видове спорт – стрийтбол 3х3, футбол, плажен тенис, плуване, стрийт фитнес, плажна щафета и дърпане на въже.
 
02.09.2020
Exhibition "Atanas Dafinov and Students"
В Градската художествена галерия беше открита изложба в памет на доц. Атанас Дафинов – художник, график, майстор на рисунката, педагог и основател на паралелката по изобразително изкуство в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в Благоевград.
 
02.09.2020
Our Students with Award at the international festival "Pirin Folk"
Васил Вълканов и Цане Петров спечелиха втора награда на международния фестивал „Пирин Фолк“
 
01.09.2020
Project Under the "Jean Monnet" Programme
"Емпатия 2020" е класиран сред 20-те проекта