На тържествена церемония днес в Аулата на Югозападния университет "Неофит Рилски" бяха връчени дипломите на 122-ма абсолвенти от Техническия факултет. Деканът на факултета доц. д-р инж. Снежина Андонова откри тържеството и поздрави дипломантите, завършващи специалностите "Моделиране, технологии и мениджмънт в шевната индустрия", "Техника, технологии и предприемачество", "Кариерно развитие и предприемачество", "Педагогика на обучението по технологии и предприемачество", "Електроника", "Комуникационна техника и технологии" и "Компютърни системи и технологии".

"Връчването на диплома за висше образование е изключително съкровен момент за всеки абсолвент и неговото семейство, защото е несравнимо усещането, че вложеният труд, последователните усилия, воля и старание през изминалите години са увенчани с успех, че ограниченията и лишенията, през които всеки родител е минал, за да изучи детето си, са възнаградени", каза в приветственото си слово доц. д-р инж. Снежина Андонова.

"Вие сте уверени, амбициозни млади хора с високотехнологично образование, които ще имат изключително значение за развитието на индустрията в страната ни и особено в Югозападния регион", обърна се към абсолвентите доц. Андонова. Тя им пожела здраве, младежки ентусиазъм, упоритост, късмет и вдъхновение в преследването на личните и професионалните им мечти.

Приветствие към дипломантите от името на ректора - проф. д-р Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски" проф. д-р Георги Апостолов. Той връчи дипломите на отличници и им пожела да продължат да мечтаят и да се стремят да постигат нови и още по-големи успехи.

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Алекс Мекльов от  специалност "Компютърни системи и технологии".

По традиция отличниците получиха плакет на Югозападния университет "Неофит Рилски". Първенец на випуск 2018 е Марио Петров, завършващ специалност "Компютърни системи и технологии" с успех 5.95. Сред отличниците получили плакет са Алекс Мекльов, Миглена Цекина и Марина Николова.

Гости на церемонията бяха инж. Георги Георгиев - управител на фирма "Конет", инж. Васил Новоселски - управител на фирма "Монца", Александър Цацев - председател на Съюза на българските автомобилисти - Благоевград, д-р инж. Василиса Павлова - старши експерт по информатика и информационни технологии в Регионалното управление на образованието - Благоевград, инж. Антоанета Николова - старши експерт по професионално образование в Регионалното управление на образованието - Благоевград, проф. д-р Борис Манов - декан на Философския факултет, Екатерина Атанасова - заместник-директор на Осмо СУ "Арсени  Костенцев" в Благоевград, г-жа Милена Ковачева - заместник-директор на Второ ОУ "Димитър Благоев"- Благоевград.

Музикален поздрав към абсолвентите и гостите поднесе Детско-юношеският фолклорен ансамбъл "Пиринска китка" с главен художествен ръководител Бистра Бельова.