120 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски" получиха дипломите си за висше образование. Дипломите на абсолвентите от випуск 2017 връчиха деканът на Факултета по изкуствата - проф. д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници - проф. д.н.к. Васил Марков и проф. д-р Емил Куков.

Церемонията бе открита от декана на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев.

"Убеден съм, че единственото нещо, което ще ви ръководи е обичта към това, което ще правите и това ще направи вашето бъдеще по-смислено. Предстои ви да бъдете решителни и да направите всичко, което е по силите ви, за да превърнете мечтите си в реалност, да приложите на практика всичко онова, което сте научили в един от най-престижните университети в България - Югозападния университет "Неофит Рилски" ", каза в приветственото си слово проф. Гошев. Той пожела на абсолвентите много здраве и радост.

Приветствие към завършващите отправи и зам.-ректорът на университета проф. д-р Георги Апостолов. Той пожела на абсолвентите късмет и много успехи в професионалната им реализация.

Гост на церемонията бе носителката на Златна игла за Модна къща на годината 2017 - Миглена Каканашева - Мегз.

На тържествената церемония днес с плакет бяха отличени и завършващите с най-висок успех. Плакетите и дипломите на отличниците връчиха проф. д-р Георги Апостолов и проф. д.изк.н. Йордан Гошев. С най-висок успех от семестриалните и държавните изпити - 6.00 се дипломираха Ирина Ваклинова и Димитрина Николова от специалност "Промишлени изкуства - мода". Сред отличниците, които получиха плакет са и Рая Георгиева, Вяра Маринова, Айше Чаучева, Лазар Цончев и др.

На церемонията бяха представени осем колекции на студентите от специалност "Промишлени изкуства - мода". Модното ревю бе по повод 20 години от създаването на специалността.  Специален музикален поздрав към абсолвентите и гостите отправи Михаела Кючукова, студент в специалност "Поп и джаз пеене".

Снимки...