2021-10-07

Комисията по етика на научните изследвания (КЕНИ) към Югозападния университет „Неофит Рилски“ има за задача да дава мнения и препоръки относно етичната страна на научните изследвания, проекти и публикации на академичния състав на университета, както и на докторантите и студентите.

Основна цел на КЕНИ е повишаване качеството на научната продукция на преподавателите, докторантите и студентите от университета чрез яснота, прозрачност и достъпност на получените научни данни и резултати, начините и методите за тяхното получаване, източниците на финансиране, недопускане нанасянето на вреда върху живи същества или околната среда, конфликти на интереси, кражба на данни и плагиатство.

Съставът на Комисията по етика на научните изследвания е определен на Академичен съвет с Протокол № 26/07.02.2018 г. , изменен Протокол № 39/19.06.2019 г.

 

Председател


Доц. д-р Миглена Симонска

 

Членове


Проф. д-р Габриела Белова
Проф. д-р Пламен Димитров
Проф. д-р Иванка Асенова
Проф. д-р Гергана Дянкова
Доц. д-р Стаменка Митова
Доц. д-р Татяна Дзимбова

Заявленията за разглеждане и формиране на етична експертна оценка трябва да се подават до секретаря на КЕНИ на следния имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Допълнителен доказателствен материал може да бъде прикрепен към заявлението.