В резултат на сътрудничеството и съвместната работа между академичния състав на Техническия факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“ и екипа на фирма „Интернешънъл арморд груп“ (International Armored Group – IAG), собственикът на фирмата инж. Антон Стефов обявява конкурс за една годишна стипендия от 2000 лв. за студентите от Техническия  факултет.

На студента, спечелил конкурса за стипендията, ще бъдат предоставени материали от екипа на „Интернешънъл арморд груп“ по тема, свързана с предмета на дейност на фирмата.  След шестия месец от получаването на стипендията, студентът ще трябва да представи на ръководството на фирмата реферат, разработен по гореописаната тема.

В конкурса за стипендията могат да участват всички студенти от Технически факултет, които се обучават в ОКС „Бакалавър“ в областта на техническите науки.

Критериите, по които ще се проведе конкурсът за студентите, кандидатстващи за стипендията са:

  • среден успех от курса на обучение към 20.02.2024 г.;
  • ниво на владеене на английски език /писмено и говоримо/.

Необходими документи за участие в конкурса:

  • Заявление до Декана на Техническия факултет за участие в конкурса за стипендията в свободен текст;
  • Уверение от учебен отдел за среден успех от курса на обучение към 20.02.2024 г.;
  • Документ за ниво на владеене на английски език.

Срок за подаване на документи за участие в конкурса за стипендията: 29.03.2024 г.

Документите се подават при секретаря на Техническия факултет в кабинет 604 (Учебен корпус № 1).

„Интернешънъл арморд груп“ е производител на бронирани превозни средства с над 30-годишен опит, специализиран в областта на дизайна, инженеринга и производството на бронирани търговски и тактически превозни средства. Компанията има офиси в Съединените американски щати, Обединените арабски емирства, Обединено кралство Великобритания, Канада, Турция и България.