На студентите с успех не по-нисък от Mного добър 5.00 университетът предлага възможност за завършване на висшето образование в съкратен срок (сливане на два курса)

Сливането на учебни години се разрешава еднократно по време на следването.

Условията за това са:

  1. успешно завършен най-малко първи курс;
  2. среден успех от следването до момента на подаването на заявлението не по-нисък от Много добър 5.00;
  3. успешно изпълнени задължения по всички дисциплини, предвидени в учебния план, към момента на подаване на заявлението.

Студенти, обучаващи се по магистърски програми след завършено висше образование с продължителност повече от два семестъра, могат да подадат документи за съкратен срок на обучение за два семестъра, след втори семестър при условията на т. 1., т. 2 и т. 3.

            Не се допуска обучение в съкратени срокове по специалности от регулирани професии, освен ако това е предвидено изрично в държавните изисквания за придобиване на висше образование по съответната специалност от регулирана професия.

            Не се разрешава съкращаване срока на обучение на студенти, които са се преместили от една специалност в друга, от една форма на обучение в друга или от друго висше училище, в годината на преместване.

             Срокът на обучение може да бъде съкратен, когато:

            1. обучението продължава по учебния план, по който студентът се обучава към момента на сливането;

            2. няма специфични изискванията за изпълнение на задълженията по учебния план на специалността.

Желаещите да слеят учебни години подават заявление в срок до началото на учебната година/семестър  в канцеларията на факултета.