Предстоящи събития

2023-09-18

На 29.09.2023 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе специализирана еднодневна КАРИЕРНА БОРСА за студенти по професионално направление 4.2 Химически науки и други студенти и гости на университета, с участието на работодателски организации и водещи компании в химическата индустрия.

Кариерната борса е насочена към студенти по професионално направление 4.2 Химически науки и е с цел ориентирането им с възможностите на пазара на труда и тяхната реализация, както и подпомагане на работодателите за връзка с потенциални кадри.

2023-09-08

Факултетът по педагогика към Югозападния университет „Неофит Рилски“ и Съюзът на учените в България – клон Благоевград организират Шеста балканска научна конференция „Наука – образование – изкуство през 21-ви век“. Тя ще се състои в периода 28 – 30 септември 2023 г. в Международния дом на учените „Фредерик Жолио – Кюри“, курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, гр. Варна.

Събитието ще се проведе под патронажа на ректора на Югозападния университет проф. д-р Борислав Юруков.

2023-03-08

Филологическият факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира международната научна конференция „БЪЛГАРИСТИКАТА ПО СВЕТА. ФИЛОЛОГИЯТА У ДОМА“. Научният форум ще се проведе в периода 12 – 14 октомври 2023 година в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Конференцията е посветена на съдбата на българистиката у дома и в чужбина, на бъдещето на хуманитарните науки и в частност на филологията.

2023-09-20

Преподаватели, ученици и студенти от цялата страна могат да се включат и да спечелят много награди

На 18 септември стартира Националният образователен конкурс „Изучаваме света с ГИС“, провеждан под патронажа на МОН, в партньорство с водещи академични, браншови и медийни организации. Той е част от събитията по повод Световния ден на географските информационни системи (ГИС) у нас. Конкурсът има за цел да насърчи преподаватели, ученици и студенти да използват по-широко богатите възможности на уеб картите и ГИС технологиите и да покажат своите умения, идеи и проекти.