Новини

2023-02-06

Югозападният университет „Неофит Рилски“ дава старт на кандидатстудентската си кампания за учебната 2023/2024 г. на 20 февруари 2023 г.

            Първите електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език, математика и химия ще се състоят на 20 февруари на място в университета. Електронните изпити ще се провеждат всеки работен петък до 9 юни 2023 г. и всеки делничен ден от 12 юни до 5 юли 2023 г.

2023-02-06

Джулия Терзийска спечели турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis, който се проведе в закритата спортна зала на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Във финалната среща Терзийска победи Елица Костова със 7:6(1), 6:1.

2023-02-01

През 2023 г. се навършват 230 години от рождението на големия български просветител, църковен деец, художник, преводач и писател Неофит Рилски. Неговата народополезна дейност е тясно свързана с цялостния културен възход на българската  нация. Той е една от онези значими фигури, които запалиха искрата към модерно образование и културен възход през епохата на Възраждането. За отбелязването на тази важна годишнина Югозападният университет „Неофит Рилски“, съвместно с Неврокопската света митрополия и Рилския манастир, е инициатор за учредяването на обществен инициативен комитет, в който участие ще вземат различни институции и научни дейци.

2023-01-30

Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ стартира тенис турнир за жени от веригата UTR Pro Tennis Tour. Това е поредният турнир по тенис, който се провежда в модерната спортна зала на университета, изградена с европейски средства. Добрата база дава възможност за провеждането както на национални, така и на международни турнири по тенис.

2023-01-30
Природо-математическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ организира за поредна година състезание за проект по информатика и информационни технологии. В него могат да вземат участие ученици от 11 и 12 клас. Целта на състезанието е да предостави възможност на кандидат-студентите да демонстрират своите знания и умения в областта на компютърните науки.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ