ЗАПАЗИ ЧАС
За да се подпомогне работата на читателите, в библиотеката се провеждат следните видове обучения по информационна компетентност за студенти и надграждане уменията на докторанти, преподаватели и служители от университета:

  • Групови обучения за студенти – запознаване с библиотечните условия, процедури, услуги, фондове, страницата на библиотеката, търсене в електронния каталог и електронните бази.
  • С предварителна заявка – преподавател, специалност, курс, дата, час.
    - За преподаватели и докторанти – акцент върху електронните ресурси, възможностите за подпомагане и обогатяване на учебния процес, цитиране в електронна среда.
    - С предварителна заявка – преподавател, дата, час.
    - Индивидуални, текущи консултации за студенти и преподаватели по интересуващи ги конкретни теми и изследователския процес, свързан с тях.
    - Груповите или индивидуални обучения се заявяват на тел. +359 73 588 593 или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

БИБЛИОГРАФИЯ

Източници, улесняващи изготвянето на библиографските списъци и цитиранията в научната продукция на студенти, докторанти и преподаватели

1. Официален правописен речник на българския език. София : Просвета, 2012.- с. 124 – 130
2. Еко, Умберто. Как се пише дипломна работа. София : КК Труд, 2013
3. Мавродиева, Иванка, Йовка Тишева. Академичната комуникация. София : ИК Сема РШ, 2010
4. Мавродиева, Иванка, Йовка Тишева. Академично писане за докторанти и постдокторанти - София : УИ Св. Климент Охридски, 2014
5. Цветкова, Милена. Наука със стил. София : Enthusiast, 2013