Новини

20.02.2018
Д-р Гълъбина Тарашоева изнесе лекция пред наши студенти
Д-р Гълъбина Тарашоева разясни пред аудиторията същността на методите психодрама, социодрама и социометрия, създадени от д-р Якоб Леви Морено. Също така проследи развитието на школата на Морено от създаването й до днес.
 
15.02.2018
Възможности за стипендии на френското правителство бяха представени в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Представители на Френския институт в България гостуваха в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Г-н Оливие Кашлер – аташе по университетско и научно сътрудничество и г-жа Бисера Коларова – отговорник стипендии и Campus France се срещнаха със студенти и преподаватели, за да ги запознаят с възможностите за стипендии, които предлага френското правителство.
 
13.02.2018
С игри и чаена церемония студенти и преподаватели посрещнаха Китайската нова година
Десетки студенти, преподаватели и гости се събраха в класна стая „Конфуций“, за да се докоснат до магията на Празника на пролетта (Чун Дзие) – Китайската нова година.
 
05.02.2018
Наш доцент с нова книга, издадена от световноизвестно издателство
Водещото в света британско издателство „Routledge” на Taylor & Francis Group издаде монография на доц. д-р Иванка Асенова
 
02.02.2018
С електронни изпити стартира кандидатстудентската кампания за 2018 година
Желаещите да се обучават в Югозападния университет могат да се явят на електронни изпити всеки работен петък до 15 юни и всеки ден от 18 юни до 5 юли. Изпитите се провеждат от 11:00 ч. и 14:00 ч.
 
29.01.2018
Преподаватели от Правно-историческия факултет с нова книга
„Ефективни комуникации в публичния мениджмънт“ е заглавието на новата книга на доц. д-р Валентин Василев, доц. д-р Димитрина Стефанова и доц. д-р Славянка Ангелова.
 
18.01.2018
Преподаватели, докторанти и служители мериха сили на турнир по тенис
Преподаватели, докторанти и служители на Югозападния университет „Неофит Рилски“ показаха умения на турнир по тенис на двойки, организиран от Катедрата по спорт към университета.
 
19.12.2017
Академичен семинар - "Гражданското образование: същност и прояви"
На 11 декември 2017 г. се състоя заседание на постоянния академичен семинар на катедра „Философски и политически науки“ към Философския факултет.